Mark Eslamlooy

De heer Mark Eslamlooy is voorzitter van de Raad van Bestuur van ARDEX GmbH, van ARDEX Anlagen GmbH en van ARDEX Holding Gesellschaften. Daarnaast bekleedt Mark Eslamlooy de positie van CEO van de ARDEX-Groep. Als voorzitter van de Raad van Bestuur is Mark Eslamlooy verantwoordelijk voor de vakgebieden strategieontwikkeling, emerging markets, personeel en de communicatie binnen de groep. Mark Eslamlooy werd in 1966 geboren en kwam in 2000 als academisch econoom bij Ardex in dienst, na gewerkt te hebben bij een aantal internationale adviesbureaus. Hij heeft sindsdien verschillende leidinggevende functies vervuld, waarbij de nadruk op strategische bedrijfsontwikkeling lag.

De directie van ARDEX GmbH bestaat naast Mark Eslamlooy uit dr. Ulrich Dahlhoff en dr. Hubert Motzet.

“Wij zijn een familiebedrijf in de beste zin van het woord: voor ons tellen waarden en ondernemingsverantwoordelijkheid”, zegt Mark Eslamlooy.

Mark Eslamlooy streeft naar groei van ARDEX door internationalisering.

Mark Eslamlooy maakt sinds 2010 als CEO deel uit van de directie van de ARDEX-Groep om de internationalisering verder te bevorderen. “De onderneming groeit zowel organisch als door onze strategische aankopen”, aldus Mark Eslamlooy. Gerenommeerde fabrikanten die verschillende segmenten van de bouwmaterialenmarkt bestrijken, behoren tot de ARDEX-Groep. Een voorbeeld daarvan is LUGATO, fabrikant van bouwchemische producten voor de bouw- en doe-het-zelfmarkt. Sinds 2014 hoort ook Gutjahr Systemtechnik, aanbieder van oplossingen voor drainage, ontluchting en ontkoppeling van vloeren bij de ARDEX-Groep.

“De aangesloten bedrijven profiteren van de knowhow van ons bedrijf en kunnen zo nog sneller op trends inspelen”: Deze combinatie van kwaliteit en innovatiekracht is bijzonder belangrijk voor Mark Eslamlooy.

In gesprek met Mark Eslamlooy

Mark Eslamlooy is voorzitter van de ARDEX-Groep (Group CEO). Tot de ARDEX-Groep behoren naast ARDEX nog meer merken, die afhankelijk van de regio en het klantsegment verschillend georiënteerd zijn: Aba, Ardex, Endura, Bal, Cemix, Dunlop Adhesives, Gutjahr, Henry, Lugato, Pandomo, Quicseal, Seire, Wakol. Tegelijkertijd is hij directeur (voorzitter) van ARDEX Duitsland. Internationaal is Mark Eslamlooy verantwoordelijk voor de domeinen strategie, groeimarkten, personeel en bedrijfscommunicatie. De academisch econoom (geboren in 1966) is sinds 2000 in dienst van ARDEX. Daarvoor werkte hij in het binnen- en buitenland voor consultancybureaus zoals PwC, Rödl & Partner en Ernst & Young.

5 vragen aan Mark Eslamlooy

Meneer Eslamlooy, welke strategische weg bewandelt ARDEX?

Mark Eslamlooy: ARDEX is leverancier van topkwaliteit in alle segmenten waarin we actief zijn. Ons doel is om wereldwijd een toonaangevende leverancier van professionele en hoogwaardige speciale bouwchemische producten te worden. Daarom zetten we als familiebedrijf in op duidelijke waarden: kwaliteit, innovatie, billijkheid en een duurzame, betrouwbare ontwikkeling.

Hoe bereikt ARDEX groei?

Mark Eslamlooy: In zijn ruim 65-jarig bestaan heeft ARDEX zich sterk ontwikkeld op de bouwmaterialenmarkt. Ons marktleiderschap proberen we enerzijds door onze aanhoudende organische groei en anderzijds door gerichte overnames in het binnen- en buitenland te versterken. Momenteel is ons bedrijf wereldwijd actief in 50 landen. De ARDEX-Groep heeft meer dan 47 dochterondernemingen en we hebben meer dan 2.500 medewerkers in dienst.

Hoe overtuigt u in de verschillende markten?

Mark Eslamlooy: Met onze innovatieve producten. Want die bieden vaklui echte meerwaarde. Onze producten zijn vaak sneller en dus vroeger belastbaar, zeer zuinig in gebruik, bieden een breed toepassingsspectrum, zijn gemakkelijk te verwerken en milieuvriendelijk. We investeren dan ook fors in onderzoek en ontwikkeling. Ongeveer een kwart van onze producten zijn niet ouder dan 5 jaar – in onze branche is dat een innovatietempo dat er wezen mag.

En hoe ondersteunt u vakspecialisten en handel?

Mark Eslamlooy: Klanten stellen steeds hogere eisen, de technische mogelijkheden worden steeds groter. Daarom maakt ARDEX zich sterk voor bijscholing binnen de sector. Hiervoor hebben we in Witten een eigen, uiterst modern informatiecentrum opgericht en ons opleidingsaanbod wereldwijd onder het merk ARDEXacademy ondergebracht. Met ons uitgebreide workshopprogramma brengen we zowel jonge onervaren krachten als ervaren professionals gericht vakkennis en verkoopvaardigheden bij. In totaal bereiken we met 1.500 trainingen inmiddels circa 50.000 deelnemers per jaar.

En wie hier geen tijd voor heeft?

Mark Eslamlooy: Die krijgt persoonlijk informatie van een van onze meer dan 700 medewerkers van de technische dienst of verkoopafdelingen. Daarnaast gebruiken we social media. Want digitale communicatie is al helemaal ingeburgerd bij werkzaamheden op de bouwplaats en als adviesinstrument. Op YouTube tonen we productclips, tutorials en andere filmpjes over speciale onderwerpen. En met de ARDEX-app vinden vakspecialisten altijd de juiste producten en kunnen ze gebruik maken van handige hulpmiddelen. Hoe dicht ARDEX bij vakspecialisten en de bouwplaats staat, blijkt uit de details. Onze app levert bijvoorbeeld ook “offline” waardevolle informatie – voor het geval er op de bouwplaats geen bereik is.

Meneer Eslamlooy, hartelijk dank voor dit gesprek!

Volg Mark Eslamlooy op Xing & LinkedIn!