Het ARDEX STRONGLITE systeem - sterk systeem, eenvoudige constructie.

Bij het renoveren van oude woningen en het verbouwen van zolders kom je voor allerlei uitdagingen te staan. Een daarvan is dat de bestaande verdiepingsvloeren vaak niet geschikt zijn voor zware vloerconstructies. Daarom heeft Ardex een systeemvloer ontwikkeld die licht van gewicht is. ARDEX STRONGLITE bestaat uit een gebonden lichtgewicht opvulvloer met gerecyclede EPS-korrels, een wapeningsweefsel en een egalisatiemortel – een sterk alternatief voor droogbouwdekvloeren.

Als het gaat om het creëren van woonruimte, speelt het renoveren van oude huizen en het verbouwen van ongebruikte zolders een steeds belangrijkere rol. Maar de uitdagingen zijn groot. Ontwerpers en vakmensen stuiten vaak op constructies die niet meer aan de huidige eisen voldoen, bijvoorbeeld op het gebied van draagkracht. In dat geval moeten lichte en goed doordachte systemen worden toegepast.

Een van de uitdagingen is dat veel bestaande houten verdiepingsvloeren maar een beperkt draagvermogen hebben en niet geschikt zijn voor zware vloerconstructies. En precies voor deze toepassing is ARDEX STRONGLITE ideaal. Want hiermee kunnen vakmannen namelijk een lichte systeemvloer maken op verdiepingsvloeren met een geringe draagkracht. Als de systeemvloer hechtend wordt aangebracht met een minimale hoogte van 18 mm bedraagt het gewicht slechts 27 kg per vierkante meter. In tegenstelling tot veel droogbouwproducten combineert het nieuwe Ardex-systeem een licht gewicht met een enorme stevigheid. Een ander voordeel is dat dit systeem kan worden gebruikt op betonnen vloeren en op waterdichtingen, en ook als de ondergrond erg ongelijk is of als er veel leidingen en kabels op liggen.

 

ARDEX STRONGLITE Technisch Informatieblad en Downloads:
ARDEX STRONGLITE System Datenblatt ARDEX LS
ARDEX STRONGLITE Systemflyer

Het ARDEX STRONGLITE systeem in een oogopslag:

  • ARDEX STRONGLITE is een lichtgewicht dekvloersysteem voor het vervaardigen van lichte, belastbare vloeren die snel legklaar zijn voor de eindvloer – een betrouwbaar alternatief voor droogbouwdekvloeren.
  • Het systeem bestaat uit drie componenten: ARDEX LS gebonden lichtgewicht opvulvloer, ARDEX BU-R wapeningsweefsel en ARDEX K 71 egalisatie voor dikke lagen.
  • ARDEX LS en ARDEX K71 zijn EMICODE EC1 PLUS gecertificeerd en hebben een bijzonder lage emissie.
  • De vloerconstructie kan snel na plaatsing worden belopen en met de eindvloer worden afgewerkt. Keramische tegels kunnen bijvoorbeeld na 36 uur worden gelegd en elastische en textiele vloerbedekkingen of meerlaags parket na vier en een halve dag.
  • Typische toepassingsgebieden zijn verdiepingsvloeren met een gering draagvermogen zoals houten balkenplafonds, vloerconstructies op betonvloeren, waterdichtingen of ondergronden met grote oneffenheden.
  • De goede vloei-eigenschappen van ARDEX K 71 zorgen voor een vlak oppervlak. Dit is geschikt voor bijna alle vloerbedekkingen – ook voor grootformaattegels met afmetingen tot 60 x 120 centimeter.
  • ARDEX STRONGLITE heeft goede thermische isolatie-eigenschappen en kan samen met vloerverwarmingssystemen worden gebruikt.

 

ARDEX LS lichtgewicht opvulvloer

ARDEX LS is een kant-en-klare lichtgewicht dekvloermortel. De dekvloermortel bestaat uit cementbindmiddel en EPS-korrels en wordt geleverd in zakken van 50 liter (komt overeen met ongeveer 16 kg). De EPS-korrels van de gebonden lichtgewicht opvulvloer bestaan voor 100 procent uit HBCD-vrij gerecycled materiaal en is dus bijzonder duurzaam.

 

Hoeveelheid water:
- per zak van 50 liter: 4,5 tot 5 liter water

Verwerkingstijd:
- 60 minuten

Droogtijd van de lichtgewicht opvulvloer:
- minimaal 12 uur
- maximaal 5 dagen

Bij toepassing in vochtige ruimtes is een geschikte afdichting vereist!

Klik hier voor meer informatie over ARDEX LS

ARDEX BU-R wapeningsweefsel

Het beproefde ARDEX BU-R wapeningsweefsel wordt op de gebonden lichtgewicht opvulvloer gelegd. Het alkalibestendige glasvezelweefsel geeft de constructie de nodige stevigheid.

 

Wit, alkalibestendig glasvezelweefsel
- maaswijdte van 4 mm en slipvaste afwerking

Klik hier voor meer informatie over ARDEX BU-R

ARDEX K 71 egalisatie voor dikke lagen

De egalisatie voor dikke lagen ARDEX K 71 maakt het systeem compleet. De egalisatie is optimaal afgestemd op de gebonden lichtgewicht opvulvloer en dient als ondergrond voor alle vloerwerkzaamheden die nog volgen. Ook de installatie van vloerverwarming is mogelijk.

 

Hoeveelheid water:
- per verpakking van 25 kg: 4,25 liter water

Verwerkingstijd:
- 20 minuten

Droogtijd van de egalisatie voor dikke lagen:
- circa 2 uur

Klik hier voor meer informatie over ARDEX K 71