Nieuws-Details
Uiterst flexibel: Ardex brengt nieuwe wandmortel op de markt

ARDEX A 930 wandmortel

Witten, 20 januari 2021 Of het nu de wand of het plafond betreft, binnen of buiten, handmatige of machinale verwerking: met ARDEX A 930 brengt de fabrikant van  bouwchemicaliën.uit het Duitse Witten een uiterst flexibele mortel op de markt.  Het is geschikt voor het herstellen van wanden en plafonds, evenals voor het vullen  van grotere gaten binnenshuis en buitenshuis. De nieuwe wandmortel vult het  assortiment rond de beproefde ARDEX A 950 aan.

Flexibele toepassingsmogelijkheden

Bij de ontwikkeling van ARDEX A 930 heeft de onderneming bijzonder veel  aandacht gegeven aan de flexibiliteit. Daarmee wordt het assortiment van de  producten voor wandegalisatie verder versterkt. „De nieuwe mortel is uiterst  spanningsarm en kan in lagen van 3 tot 30 millimeter worden aangebracht.  Bovendien heeft ARDEX A 930 een lange verwerkingstijd. Daarnaast is de  wandmortel niet alleen geschikt om met de hand of roller verwerkt te worden, maar  het is ook pompbaar“, stelt Peter Metz, Product Manager bij Ardex. „Daarom is het  product ook interessant voor grote oppervlakken, die zo op een meer economische  manier kunnen worden gerealiseerd.“

Herstellen, opvullen, complete vlakken

ARDEX A 930 kan voor wanden en plafonds, binnen en buiten worden toegepast,  om scheuren, weggebroken delen of grote gaten te herstellen. De wandmortel is  geschikt als basis voor tegels en andere bedekkingen. „Het product biedt de  verwerkers een hoge mate van flexibiliteit, omdat het voor vele toepassingen  geschikt is“, aldus Peter Metz. „Bij de ontwikkeling van nieuwe producten hechten  wij altijd belang aan het feit dat het daadwerkelijk past bij de dagelijkse  werkzaamheden op de bouwplaats. Gebaseerd op de ervaringen met ARDEX A 950  hebben wij ARDEX A 930 ontwikkeld voor deze speciale vereisten.“

ARDEX A 930 wandmortel in één oogopslag

·         ARDEX A 930 is een mortel voor wanden en plafonds. Voor binnen en  buiten – met een laagdikte tot 30 mm.

·         Het is geschikt voor het verwerken met de hand en met de roller, maar het is  ook geschikt voor machinale verwerking.

·         ARDEX A 930 heeft een verwerkingstijd tot 60 minuten en is viltbaar en  glad te strijken.

·         Na drie tot vier uur kan de wandmortel worden voorzien van tegels.

 

Over Ardex

Ardex GmbH is een van 's werelds toonaangevende producenten van hoogwaardige  speciale bouwchemische producten. Als familiebedrijf maakt de onderneming al  meer dan 70 jaar een duurzame groei door. De Ardex-groep heeft momenteel meer  dan 3300 medewerkers in dienst en is actief in meer dan 100 landen op alle  continenten, in de kernmarkt Europa in vrijwel alle landen. Met meer dan tien grote  merken behaalt Ardex wereldwijd een totale omzet van meer dan 820 miljoen euro.

Perscontact:

Ardex GmbH, Janin Settino, Friedrich-Ebert-Straße 45, 58453 Witten, Duitsland
Tel. +49 (0)2302 664-598, janin.settino@ardex.de