Nieuws-Details
Grootste overname in de geschiedenis van Ardex: het bedrijf verwerft een meerderheidsbelang in wedi

[Translate to BeNeLux-nl:] Mark Eslamlooy, Stephan Wedi, Fabian Rechlin

Nieuwe samenwerking

Witten, 21 september 2021. Ardex blijft groeien. De in het Duitse Witten gevestigde specialist in bouwchemie verwerft een meerderheidsbelang in wedi GmbH, een toonaangevende systeemaanbieder van hoogwaardige badkameroplossingen in Emsdetten. Dit is de grootste overname in de geschiedenis van Ardex. De medewerkers van beide familiebedrijven zijn al op de hoogte gebracht. Bij de bekendmaking benadrukten de leidinggevenden dat wedi onafhankelijk zal blijven opereren. Stephan Wedi blijft bovendien aandeelhouder en algemeen directeur van wedi. Ook Fabian Rechlin blijft deel uitmaken van de directie.

Voor Mark Eslamlooy, CEO van de Ardex-groep, is deze samenwerking een mijlpaal in de ontwikkeling van het bedrijf. De vreugde over de toekomstige samenwerking met wedi is dan ook groot. “Met de overname van de marktleider voor waterdichte douche- en bouwsystemen zet de Ardex-groep een grote stap voorwaarts. Een betere manier om onze expertise op het gebied van systemen te vergroten is er niet. Ardex en wedi zijn immers twee sterke merken die elkaar perfect aanvullen. Als familiebedrijven delen wij bovendien dezelfde waarden: we willen dicht bij de klant staan en hechten veel belang aan innovatie en kwaliteit. Een perfecte basis voor een succesvolle samenwerking.”

Ook de directeuren van wedi, Stephan Wedi en Fabian Rechlin, zien de samenwerking als een verrijking voor beide ondernemingen. Met name het internationale netwerk van Ardex en de elkaar aanvullende sterke producten in ieders assortiment speelden een belangrijke rol bij de beslissing van wedi. “Dankzij Ardex kunnen we onze groeiambities versneld realiseren, denk maar aan de vele buitenlandse markten en het gezamenlijk innovatiepotentieel. Het was voor ons ontzettend belangrijk om een partner te vinden en een samenwerkingsvorm te creëren waarbij we onze onafhankelijkheid konden behouden en onze sterke punten konden inbrengen voor gezamenlijke groei. Met het oog hierop zullen wij ook de al geplande uitbreiding van onze productiecapaciteit samen met Ardex uitvoeren. Dit hele gebeuren ligt mij na aan het hart. Bij Ardex had ik vanaf het begin een goed gevoel”, zegt Stephan Wedi.

In Europa, vooral in Duitsland en Frankrijk, is wedi al zeer succesvol en ook in Noord-Amerika is wedi marktleider. Sinds 2017 heeft het bedrijf een eigen fabriek in Batavia, Illinois. Het doel van de samenwerking met de andere bedrijven van de Ardex-groep is deze positie verder uit te bouwen. “Niet alleen in Duitsland, maar ook op andere kernmarkten zoals de VS, Australië en Nieuw-Zeeland, Frankrijk, Engeland, Oostenrijk, Zwitserland en de Benelux, passen wedi en Ardex uitstekend bij elkaar. De innovatiekracht van de Ardex-groep is enorm, en wij verwachten dat dit ons een aanzienlijke boost zal geven”, zegt Fabian Rechlin. “De partners die onze producten verkopen en installeren moedigen ons al enige tijd aan om grotere stappen te zetten. Dat is wat we nu doen.”

Onafhankelijke familiebedrijven

Voor beide bedrijven is het bovendien belangrijk dat hun autonomie volledig intact blijft. wedi zal in de toekomst een onafhankelijke onderneming binnen de Ardex-groep zijn met de huidige directeuren Stephan Wedi en Fabian Rechlin aan het roer. Ook de bedrijfsnaam, de vestigingsplaats, het merk en de verkoopstrategie zullen niet veranderen. Hetzelfde geldt voor de contactpersonen van klanten en leveranciers.

Uitvinder van waterdichte douche- en bouwsystemen

wedi is marktleider op het gebied van waterdichte douche- en bouwsystemen in Europa en Noord-Amerika. Het succesverhaal begon in 1983 met de 100 procent waterdichte bouwplaat. Vandaag de dag is de plaat met de blauwe kern nog steeds het handelsmerk van het bedrijf. Wat begon als een eenmanszaak in de eigen garage is nu een internationaal actieve onderneming met meer dan 500 werknemers en een productievestiging in de VS.

De partijen zijn overeengekomen om de economische voorwaarden van de samenwerking niet bekend te maken. Metzler Corporate Finance ondersteunde wedi bij deze transactie als M&A-adviseur.
 

Over Ardex

Ardex GmbH is een van 's werelds toonaangevende producenten van hoogwaardige speciale bouwchemische producten. Als familiebedrijf maakt de onderneming al meer dan 70 jaar een duurzame groei door. De Ardex-groep heeft momenteel meer dan 3900 medewerkers in dienst en is actief in meer dan 100 landen op alle continenten, in de kernmarkt Europa in vrijwel alle landen. Met meer dan tien grote merken behaalt Ardex wereldwijd een totale omzet van meer dan 930 miljoen euro.

Over wedi

De wedi-groep met hoofdkantoor in het Duitse Emsdetten is een toonaangevende fabrikant van innovatieve systeemoplossingen waarmee badkamers en natte ruimten op maat kunnen worden ingericht bij renovatie of nieuwbouw. Met de uitvinding van een bouwplaat legde Helmut Wedi, die de onderneming in 1983 oprichtte, de basis voor het succesverhaal dat nog steeds voortduurt. De internationaal opererende systeemleverancier met productievestigingen in Duitsland en de VS heeft meer dan 500 medewerkers in dienst en is actief in meer dan 50 landen.

 

Perscontact:

Ardex GmbH, Janin Settino, Friedrich-Ebert-Straße 45, D-58453 Witten
Tel. +49 2302 664-598, janin.settino@ardex.de

wedi GmbH, Volkmar Harnischmacher, Hollefeldstraße 51, D-48282 Emsdetten
Tel. +49 2572 156-190, volkmar.harnischmacher@wedi.de