Nieuws-Details
Extreem lage krimp, zeer snel legklaar, keihard: de nieuwe Ardex-vloeregalisatie combineert het beste van twee werelden

ARDEX REVOCEM

Witten, 8 november 2022 Een lange verwerkingstijd met daarna een bliksemsnelle verharding – en bijna geen krimp! Ardex heeft een nieuw bindmiddel ontwikkeld waardoor cementgebonden producten over dezelfde voordelen beschikken als gipsgebonden vloeregalisatiemiddelen. Het werk op de bouwplaats wordt hierdoor veel gemakkelijker. Dankzij REVOCEM kunnen tegels bijvoorbeeld al twee uur na het aanbrengen van de egalisatie worden gelegd. Het eerste product met de nieuwe technologie is de vezelversterkte vloeregalisatie ARDEX K 66 F. Dit egalisatiemiddel is sinds begin september op de markt. Maar er wordt op dit moment hard gewerkt aan andere producten en toepassingen.

Het nieuwe Ardex-bindmiddel is gebaseerd op cement waarvan de eigenschappen zijn verbeterd. “Daardoor is het geëgaliseerde oppervlak binnen twee uur beloopbaar, hoewel de verwerkingstijd toch 30 minuten is, wat behoorlijk lang is. Tegelijkertijd droogt de egalisatielaag vrijwel zonder te krimpen en krijgt een absoluut glad oppervlak. Op dezelfde manier als wat vroeger alleen mogelijk was met gipsgebonden vloeregalisatiemiddelen,” zegt Udo Lorenz, productmanager bij Ardex. De ondergrond die hierdoor ontstaat, is extreem hard. “De eindsterkte bedraagt al snel 48 N/mm².”

Hoge betrouwbaarheid voor snel legklare ondervloer
Op de bouwplaats zorgt het nieuwe egalisatiemiddel met REVOCEM voor een bijzonder hoge betrouwbaarheid tijdens de verwerking – en kan er aanzienlijk sneller worden gewerkt. Dit geldt ook voor het leggen van textiele en elastische vloerbedekkingen, designbedekkingen/luxe vinyltegels en rubberen vloeren. Diffusie-open textiele bedekkingen of linoleum kunnen na 12 uur worden gelegd. Bij diffusiedichte vloerbedekkingen zoals design-PVC of rubber hangt de belegbaarheid af van de laagdikte van de ondergrond. Deze vloerbedekkingen kunnen na 12 tot 48 uur worden gelegd.

ARDEX K 66 F is de opvolger van ARDEX FA 20. De universele vloeregalisatie kan worden gebruikt op alle soorten kritieke ondergronden. “De F staat voor ‘faserarmiert’ wat vezelversterkt betekent in het Nederlands. Naast het REVOCEM-bindmiddel zorgt dit voor extra betrouwbaarheid,” vervolgt Lorenz.

Meer REVOCEM-producten in de pijplijn
ARDEX K 66 F is het eerste REVOCEM-product dat sinds september op de markt is, maar zeker niet het laatste. “We zijn enthousiast over deze technologie,” zegt Ardex-productmanager Lorenz. “Daarom zal deze techniek zeker ook in andere producten worden toegepast, niet alleen in egalisatiemortels. We verwachten dat we in Duitsland in 2023 meer van dergelijke producten op de markt zullen kunnen brengen. Maar we zullen REVOCEM ook in andere landen introduceren.”

Systeemconcept vervangt ‘Teufelskerle’-campagne
De nieuwe technologie was voor Ardex ook reden om de communicatie rond de vloerproducten anders vorm te geven. “Sinds 2017 promoten we onze vloerproducten in Duitsland op een krachtige manier met de opvallende 'Teufelskerlen’ of ‘krachtpatsers’,” zegt Markus Stolper, directeur Marketing & Sales bij Ardex. “Nu richten we de spotlights meer op het systeemconcept met de slogan ‘Bodenlegen im System’ of ‘Vloeren leggen met systeemproducten’.” De nadruk ligt nu meer op de vijf lagen voor alle systeemelementen: dekvloer, ondergrondvoorbereiding, vloeregalisatiemiddel, vloerbedekkingslijm, afwerkvloer.

“De afgelopen jaren hebben wij onze knowhow op het gebied van vloeren verder uitgebreid, ook door strategische overnames in binnen- en buitenland”, zegt Markus Stolper. “We weten bovendien dat vloerleggers in systemen denken. Daarom is Ardex voor hen de juiste partner, ook omdat wij ons productprogramma aanvullen met een uitgebreide dienstverlening. Deze bestaat uit trainingen, persoonlijk advies – ook op de bouwplaats – en snelle ondersteuning via een fijnmazig landelijk verkoopnetwerk en de ARDEXIA-app.”


Over Ardex
Ardex GmbH is een van 's werelds toonaangevende producenten van hoogwaardige speciale bouwchemische producten. Als familiebedrijf maakt de onderneming al meer dan 70 jaar een duurzame groei door. De Ardex-groep heeft momenteel meer dan 3900 medewerkers in dienst en is actief in meer dan 100 landen op alle continenten, in de kernmarkt Europa in vrijwel alle landen. Met meer dan tien grote merken behaalt Ardex wereldwijd een totale omzet van meer dan 930 miljoen euro.

Perscontact:
Ardex GmbH, Janin Settino, Friedrich-Ebert-Straße 45, D-58453 Witten
Tel. +49(0)2302 664-598, janin.settino@ardex.de