Nieuws-Details
Bijzonder duurzaam bouwen: Ardex introduceert nieuw ‘ecobuild TECHNOLOGY’ label

ARDEX A 828 COMFORT als eerste product gecertificeerd

Witten, 22 februari 2022. In één oogopslag zien welke producten bijzonder duurzaam zijn. Dat is het doel van het nieuwe Ardex-label ‘ecobuild TECHNOLOGY’. Het maakt producten herkenbaar die aan belangrijke duurzaamheidscriteria voldoen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het percentage hernieuwbare grondstoffen, de CO2-uitstoot tijdens het productieproces en de emissie van schadelijke stoffen na het aanbrengen. Maar ook technische criteria – zoals hoe zuinig een product in gebruik is – spelen een rol. ARDEX A 828 COMFORT is het eerste product dat in maart het ecobuild-label krijgt. In de loop van het jaar zullen er meer volgen.

Duurzaam bouwen wordt steeds belangrijker. Hierdoor groeit ook de wens van vakmensen om duurzame producten snel en gemakkelijk te herkennen. “Duurzaamheid heeft al jaren een hoge prioriteit bij Ardex. Een groot gedeelte van onze producten is al bijzonder emissiearm en milieuvriendelijk,” zegt Hubert Motzet, Managing Director Research & Development en verantwoordelijk voor duurzaamheidsvraagstukken. “Alleen al in Duitsland is meer dan 96 procent van onze producten geclassificeerd als zeer emissiearm.”

Het nieuwe ecobuild TECHNOLOGY-label is bedoeld om meer duidelijkheid te creëren op het gebied van duurzaamheid. “Het label is gekoppeld aan een groot aantal concrete criteria op het gebied van milieu en hulpbronnen, technische prestaties en gezond wonen, die uiteraard zorgvuldig worden getest en gecontroleerd”, legt Motzet uit. “Wie kiest voor een product met het ecobuild-label, kan er dus zeker van zijn dat dit op de best mogelijke manier – dus op het hoogste technische niveau – geschikt is voor duurzaam bouwen."

ARDEX A 828 COMFORT met ecobuild-label
Het eerste ecobuild-product is het ultralichte uitvlakmiddel ARDEX A 828 COMFORT. "Dit ultralichte uitvlakmiddel hebben we drie jaar geleden ontwikkeld op basis van de klassieke egalisatie A 828, bij velen al meer dan 40 jaar bekend onder de naam ARDUMUR. Ook in die tijd lag de nadruk al op technische prestaties en duurzaamheid. Een belangrijk aspect in dit opzicht is dat dit product ongeveer 30 procent zuiniger is in verbruik. Je hebt er dus heel erg weinig van nodig.” Verder bestaat het uit grondstoffen die bijzonder ecologisch zijn en weinig CO2 uitstoten. Het product in zijn geheel is bovendien als zeer emissiearm geclassificeerd.

Nieuw label – zelfde hoge kwaliteit
De kwaliteit en de verwerkingseigenschappen van het product veranderen niet. Hubert Motzet benadrukt: “Met de zogenaamde massabalansmethode kunnen we onze ecologische voetafdruk verkleinen. Het principe is hetzelfde als bij groene stroom: bij de productie kunnen we het stellen zonder fossiele grondstoffen door biobased grondstoffen te gebruiken," aldus Motzet.

ARDEX A 828 COMFORT in één oogopslag
ARDEX A 828 COMFORT is erg geschikt voor het egaliseren van wanden en plafonds en voor het vullen van naden tussen gipsplaten en prefab betondelen in plafonds. Bij het vullen van gaten en scheuren en het egaliseren van wanden en plafonds kan het lichte egalisatiemiddel in elke dikte worden aangebracht. Het materiaal is diffusie-open en geschikt als ondergrond voor het aanbrengen van verf en behang en voor het gebruik van diverse afwerkingstechnieken. Bovendien is ARDEX A 828 COMFORT gemakkelijk te verwerken.

De ecobuild productvoordelen van ARDEX A 828 COMFORT:

  • Bestaat uit natuurlijke grondstoffen (gebaseerd op de massabalansmethode)
  • Bevat hernieuwbare grondstoffen
  • Voldoet aan het hoogste kwaliteitsniveau 4 voor het binnenklimaat volgens de Duitse Raad voor Duurzaam Bouwen (DGNB e.V.)
  • Is gecertificeerd als zeer emissiearm (EMICODE EC 1 Plus)

Technische eigenschappen:

  • Zeer zuinig in gebruik
  • Lange verwerkingstijd
  • Consistentie blijft binnen de verwerkingstijd hetzelfde
  • Hecht op draagkrachtige dispersieverf en latexverf zonder voorstrijk
  • Laagdikte naar wens

 

Over Ardex
Ardex GmbH is een van 's werelds toonaangevende producenten van hoogwaardige speciale bouwchemische producten. Als familiebedrijf maakt de onderneming al meer dan 70 jaar een duurzame groei door. De Ardex-groep heeft momenteel meer dan 3900 medewerkers in dienst en is actief in meer dan 100 landen op alle continenten, in de kernmarkt Europa in vrijwel alle landen. Met meer dan tien grote merken behaalt Ardex wereldwijd een totale omzet van meer dan 930 miljoen euro.

Perscontact:
Ardex GmbH, Janin Settino, Friedrich-Ebert-Straße 45, D-58453 Witten
Tel. +49(0)2302 664-598, janin.settino@ardex.de