Nieuws-Details
Vertrouwen in een nieuwe look

Ardex presenteert nieuw wereldwijd verpakkingsdesign

Witten, 23. januari 2021. Duidelijker, uniformer, moderner: Ardex start met invoering nieuw verpakkingsdesign dat geleidelijk wereldwijd zal worden doorgevoerd. De vertrouwde kleurstelling voor de verschillende productgroepen blijft bestaan. Maar de kleuren nemen nu aanzienlijk meer ruimte in beslag, waardoor de merkherkenning bij de producten wordt verbeterd. Daarnaast heeft de fabrikant van bouwchemicaliën de etikettering verbeterd, zodat verwerkers het gewenste product sneller en gemakkelijker kunnen vinden.


Het assortiment van Ardex heeft ook in de Benelux al 20 jaar lang een duidelijke structuur in combinatie met krachtige kleuren. Voor premiumproducten worden daarnaast al geruime tijd bijpassende illustraties gebruikt. De nieuwe verpakkingen zijn bedoeld om de producten aantrekkelijker te maken. Daarnaast sluiten ze beter aan bij het veranderde imago van de fabrikant van bouwchemicaliën. “Ardex heeft zich de afgelopen jaren verder ontwikkeld, we zijn opener en moderner geworden. En dit komt nu ook tot uiting in onze verpakkingen”, zegt Jan Elbert de Jong, salesmanager Benelux bij Ardex.


Het kleurgebruik is nog duidelijker
In tegenstelling tot de oude verpakkingen zijn de nieuwe volledig in kleur. Door de verschillende kleuren is het nog gemakkelijker om te bepalen voor welke toepassing het product bedoeld is. Zo zitten tegellijmen in magenta verpakkingen, stukadoorsproducten in blauwe verpakkingen en de zakken met vloeregalisatiemiddelen hebben een rode kleur. De tweede kleur op de onderkant van de zakken, waaraan producten binnen een productgroep bijvoorbeeld in het magazijn gemakkelijk te herkennen zijn, verandert niet.


Illustraties tonen het toepassingsgebied
Premiumproducten zoals ARDEX G10 en de nieuwe vloerlijmen zijn al voorzien van een illustratie die het toepassingsgebied visualiseren en dit dus nog herkenbaarder maken. “Dit concept wordt zeer goed ontvangen, omdat het direct duidelijk is waar het product kan worden gebruikt. Daarom hebben we besloten om de populairste premiumproducten uit de verschillende productgroepen nu ook van illustraties te voorzien”, vervolgt De Jong.

Nieuwe verpakkingen aan het begin van het nieuwe jaar in de handel
Momenteel worden de eerste tegellijmen, egalisatiemiddelen en dergelijke voor de Duitse en Benelux markt in het nieuwe design geproduceerd. De omschakeling in de vakhandel zal vervolgens geleidelijk aan plaatsvinden, zodat er geen oude verpakkingen hoeven te worden weggegooid. “Wij hebben bij Ardex duurzaamheid hoog in het vaandel staan. En het weggooien van intacte verpakkingen is voor ons vanuit milieuoogpunt onaanvaardbaar,” zegt De Jong. “Bij sommige producten zal de omschakeling dus veel sneller verlopen dan bij andere. De eerste nieuwe verpakkingen zijn al gesignaleerd, en over enkele weken zullen alleen nog producten in het nieuwe design in omloop zijn.” De buitenlandse Ardex-bedrijven werken hieraan ook mee. In alle andere landen waar Ardex actief is, wordt het design ook aangepast.

Video over het nieuwe verpakkingsdesign

Ardex heeft een kort filmpje gemaakt over het nieuwe verpakkingsdesign. U kunt dit bekijken op youtu.be/K8GcplH45mE .

Over Ardex
Ardex GmbH is een van 's werelds toonaangevende producenten van hoogwaardige speciale bouwchemische producten. Als familiebedrijf maakt de onderneming al meer dan 70 jaar een duurzame groei door. De Ardex-groep heeft momenteel meer dan 3300 medewerkers in dienst en is actief in meer dan 100 landen op alle continenten, in de kernmarkt Europa in vrijwel alle landen. Met meer dan tien grote merken behaalt Ardex wereldwijd een totale omzet van meer dan 820 miljoen euro.

Perscontact:
Ardex GmbH
Janin Settino, Friedrich-Ebert-Straße 45, D-58453 Witten
Tel. +49(0)2302 664-598, janin.settino@ardex.de