Nieuws-Details
Nieuwe zonnepaneleninstallatie: Ardex investeert in duurzame energieopwekking

Zonnepanelen bij ARDEX in Witten, Duitsland

Zonnepaneleninstallatie op fabriek 1 bij ARDEX

Zonnepanelen bij Seire in Madrid, Spanje

Zonnepanelen bij ARDEX in Hedensted, Denemarken

Investering in elektriciteit uit zonne-energie

Witten, 3 november 2022. Meer onafhankelijkheid bij eventuele energietekorten, minder CO2-uitstoot: Ardex heeft een zonnepaneleninstallatie van 3.200 vierkante meter in gebruik genomen op het hoofdkantoor in Witten. De installatie maakt deel uit van een wereldwijd duurzaamheidsinitiatief waarin het bedrijf ongeveer 3 miljoen euro investeert.

De zonnepanelen met een hoge opbrengst bevinden zich op de daken van fabriek 1 en het in 2020 geopende logistieke centrum dat bestaat uit een hoogbouwmagazijn, expeditieafdeling en de aangrenzende gebouwen. Deze nieuwe installatie is een aanvulling op de bestaande kleine installatie uit 2017 op het dak van het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum en verhoogt de elektriciteitsproductie uit zonne-energie vele malen. “We verwachten een opbrengst van meer dan 570.000 kWh, wat ongeveer overeenkomt met het verbruik van 160 huishoudens”, zegt Hubert Motzet. Als technisch directeur is hij verantwoordelijk voor duurzaamheidsvraagstukken. In het eerste kwartaal van volgend jaar breiden we het aantal zonnepanelen verder uit, zegt Motzet: “Dan zullen we ook op het dak van fabriek 2 zonnepanelen leggen. Dit beslaat een oppervlakte van ongeveer 1.750 vierkante meter. Dat is nog eens zo'n 320.000 kWh per jaar.”

Hier komen de zonnepanelen op de andere Ardex-locaties nog bij. Sommige van de projecten zijn al uitgevoerd, waaronder dat bij Seire, de dochteronderneming van Ardex in Madrid (Spanje) en bij Ardex Denemarken in Hedensted. Ardex Oostenrijk zal in 2022 nog zonnepanelen plaatsen, Ardex UK begin 2023. “Dat is echter niet het einde van de ontwikkelingen op dit vlak. We onderzoeken op alle locaties of de daken geschikt zijn voor zonnepanelen”, zegt Hubert Motzet.

Duurzaamheid als kans
Ardex onderkende al vroeg dat hernieuwbare energiebronnen steeds belangrijker worden, en heeft ze bij veel nieuwe gebouwen meteen ingepland. “Natuurlijk loont dit in de huidige energiecrisis omdat het ons wat onafhankelijker maakt van de huidige prijzen en mogelijke energietekorten”, zegt Hubert Motzet. Maar dat is niet de enige reden voor de hoge investeringen. “Onze missie is om steeds duurzamer te worden. De zonnepanelen in Duitsland en wereldwijd maken deel uit van onze duurzaamheidsstrategie. Hierdoor alleen al stoten we vanaf 2023 ruim 1.300 ton minder CO2 per jaar uit.”
 

Over Ardex
Ardex GmbH is een van 's werelds toonaangevende producenten van hoogwaardige speciale bouwchemische producten. Als familiebedrijf maakt de onderneming al meer dan 70 jaar een duurzame groei door. De Ardex-groep heeft momenteel meer dan 3900 medewerkers in dienst en is actief in meer dan 100 landen op alle continenten, in de kernmarkt Europa in vrijwel alle landen. Met meer dan tien grote merken behaalt Ardex wereldwijd een totale omzet van meer dan 930 miljoen euro.

Perscontact:
Ardex GmbH, Janin Settino, Friedrich-Ebert-Straße 45, 58453 Witten
Tel. +49 (0)2302 664-598, Janin.Settino@ardex.de