Nieuws-Details
Hersteld met ARDEX: gladde vlakken voor mooie en veilige vloeren

Möbel Krug Baunatal

Witten, 14 juli 2021. Nieuwe meubels effectief presenteren: Dat was het doel bij de  renovatie van de meubelwinkel in Nordhessen: maar voor het opnieuw vormgeven  van de meer dan 3000 vierkante meter grote oppervlak waren veelomvattende  egalisatiewerkzaamheden noodzakelijk. Dankzij een goede planning – en met  behulp van een pompbare egalisatiemortel ARDEX K 39
was dat mogelijk.

Mensen die meubels kopen, zijn vaak op zoek naar inspiratie voor hun eigen  interieur. De tentoonstellingsruimte van Möbel Krug in Baunatal, Nordhessen staat  daarom vol met creatieve woonideeën. Maar het gebouw uit 1976 had een frisse  look nodig, om de inrichting nog beter vorm te kunnen geven.

Samen met de binnenhuisarchitecte van de inkoopcoöperatie heeft de eigenaar Dirk  Krug in 2019 een plan ontworpen hoe een totale transformatie naar een modern  verkoopconcept kan worden gerealiseerd. „Keukens zijn bij ons bijzonder geliefd.  En daarbij vinden klanten bij ons ook gelijk de passende tafel of stoelen“, aldus  Krug. Het duidelijke advies van de expert: om aan deze sterke interesse op dit  gebied tegemoet te kunnen komen, moest het keukengedeelte verhuizen. In  meerdere fases van de bouw werd de tentoonstelling van meubels opnieuw  vormgegeven en werd het interieur vernieuwd.

In totaal moest 3250 vierkante meter een nieuwe vormgeving krijgen. Daarbij was  het de uitdaging: dat het niet allemaal in één keer kon - temeer omdat de verkoop  moest doorgaan en tegelijkertijd aan de Corona-regels invulling moest worden  gegeven. Om deze reden werd het oppervlak in vier bouwfases onderverdeeld, die  na elkaar zouden worden gerealiseerd.

Het risico op struikelen voorkomen
In 2020 begonnen de bouwwerkzaamheden. Tijdens de eerste fase moest de vloer  worden vernieuwd. Want de ondergrond van gietasfalt was in het verleden al  meerdere keren hersteld en daardoor niet geschikt om zonder meer als basis voor  een nieuwe vloerbedekking te dienen. Om een volledig glad oppervlak te krijgen,  moest het geheel geëgaliseerd worden.

In het algemeen wordt de egalisatiemortel in een emmer gereedgemaakt en  vervolgens aangebracht. Maar voor een ruimte met een oppervlak van rond de 400  m 2  was dat echter zeer arbeidsintensief. „Wij zijn goed bekend met het object en  hebben de eigenaar en de opdrachtgever geadviseerd“, stelt Ewald Wischler van de  gespecialiseerde groothandel Mega. „De werkzaamheden kunnen aanzienlijk  worden verbeterd als de egalisatiemortel met een pomp wordt verwerkt.“ Dan  kunnen grote vlakken snel en zonder onderbreking worden aangebracht. Daarvoor  is de cementgebonden reactiveerbare vloeregalisatie ARDEX K 39 ideaal. Samen  met de teamleider van Ardex, Christian Schmelzer, werd de procedure besproken  en werd vastgelegd hoe het in de praktijk zou moeten verlopen. Met slechts enkele  vakmensen konden de grote vlakken worden bewerkt. „De mortel werd snel op de  locatie aangeleverd. En na slechts twee uur was het betreffende gedeelte volledig  geëgaliseerd“, stelde de Ardex-expert.

Maar het was niet alleen de pomp die een belangrijke factor was bij de keuze voor  een vloeregalisatie. De opdrachtgevers vonden het ook belangrijk dat het product  paste bij de geselecteerde vloerbedekking: een vinyl vloer in verschillende hout- looks in combinatie met tapijt „Dankzij de MICROTEC-technologie van  ARDEX K 39 kunnen extreem vlakke en egale vlakken worden gerealiseerd, tot een  laagdikte van 10 mm. Daarom is de egalisatiemortel speciaal geschikt voor design  vloerbedekkingen van PVC, maar ook voor tegels, platen of tapijt“, is de  toelichting van Christian Schmelzer van Ardex. De vloerbedekkingen worden zo  ook als een systeem gelijmd - met de tapijt - en linoleumlijm  ARDEX AF 270 voor  het tapijt en met een vezelversterkte lijm ARDEX AF 140 voor de vinyl  vloerbedekking.
 

Geslaagd presentatiegebied
Daarbij komt: door de renovatie moeten 'vloeiende overgangen’ worden  gerealiseerd. Want zelfs afwijkingen voor wat betreft de hoogte in de vloer van  enkele millimeters kunnen al snel een risico op het struikelen vertegenwoordigen.  „Wij willen dat onze klanten overal langs kunnen lopen en de meubels kunnen  bekijken“, zegt Dirk Krug. Nu is de vloer vlak en egaal en kunnen de klanten  ontspannen door de tentoonstelling wandelen om hun favoriete stukken te  ontdekken. „Met Ardex is alles 100 procent geworden wat het moet zijn“, zegt de  interieurspecialist tevreden.

 

Over de Mega groep
De Mega groep biedt een volledg assortiment voor de professionals, zoals  schilders, vloerleggers en stucadoors: verven, lakken en beitsen, isolatiesystemen  en pleisterlagen, bouwchemie en bouwnijverheid, vloerbekleding, wandbkleding,  machines en gereedschap. Met meer dan 100 locaties in heel Duitsland kunnen de  vakmensen de talrijke dienstverleningen en kwaliteitsproducten van Mega en  befaamde industriële partners vinden.

Over Ardex
ARDEX GmbH is een van 's werelds toonaangevende producenten van  hoogwaardige speciale bouwchemische producten. Als familiebedrijf maakt de  onderneming al meer dan 70 jaar een duurzame groei door. De Ardex-groep heeft  momenteel meer dan 3300 medewerkers in dienst en is actief in meer dan 100  landen op alle continenten, in de kernmarkt Europa in vrijwel alle landen. Met meer  dan tien grote merken behaalt Ardex wereldwijd een totale omzet van meer dan 820  miljoen euro.

Perscontact
Ardex GmbH, Janin Settino, Friedrich-Ebert-Straße 45, 58453 Witten, Duitsland
Tel. 02302 664-598, janin.settino@ardex.de