Diisocyanate
Verplichte Opleiding voor het verwerken van PU-producten

Nieuwe wettelijke verplichting voor diisocyanaten
In de REACH-verordening is vastgelegd dat mensen die beroepsmatig met producten werken die meer dan 0,1% diisocyanaten bevatten een cursus moeten volgen. Bij ARDEX zitten er diisocyanaten in PU-lijmen en speciale voorstrijkmiddelen en sealers. Diisocyanaten reageren tijdens het aanbrengen, maar zijn na uitharding niet meer waarneembaar.

Wat u moet weten

  • Verwerker: iedereen die producten verwerkt die diisocyanaten bevatten, moet voor 24 augustus 2023 een opleiding hebben gevolgd. Het certificaat van deelname, dat wordt afgegeven nadat de eindtoets met goed gevolg is afgelegd, geldt als bewijs. Dit certificaat is vijf jaar geldig. Daarna moet er opnieuw een cursus worden gevolgd.
     
  • Bedrijf: de werknemers in uw bedrijf moeten de kans krijgen om deel te nemen aan de opleiding. Alleen dan mogen zij na die datum doorgaan met het verwerken van producten die diisocyanaten bevatten.
     
  • Vakhandel: u moet de informatie over de betrokken producten aan uw klanten doorgeven, maar u hoeft zelf geen training te volgen.


Infomaterial

 

DIRECT NAAR DE GRATIS TRAININGEN:

Omdat we uw veiligheid belangrijk vinden, vragen we u om tijdens het registratieproces de code in te voeren om gratis deel te kunnen nemen aan de online training.

Gelieve vooraf de CODE te kopiëren!!!
FEICA_21_N12

Naar het trainingsaanbod

 

Welke ARDEX-producten bevatten diisocyanaten?