Voegen

Verfugung

Voegen

Voor het voegen van natuursteen vloeren, vooral voor vochtgevoelige soorten, moet een voegmiddel worden gebruikt, waarvan het aanmaakwater snel wordt gebonden.

Hoe aanpakken?

Vochtmigratie en dus ongewenste randverkleuringen worden binnenshuis voorkomen door gebruik van ARDEX MG natuursteenvoeg of ARDEX G 10. Het voegmiddel is verkrijgbaar in de kleuren van de meest voorkomende natuursteensoorten. Voor het elastisch voegen van natuursteen vloeren binnen en buiten adviseren we in combinatie met het ARDEX-natuursteensysteem ARDEX ST natuursteensilicone en ARDEX SG gletmiddel. Dankzij de hoge elasticiteit van deze producten worden dilatatie- en stuikbewegingen tot 20% van de voegbreedte gecompenseerd. Na verharding is ARDEX ST bestand tegen weersinvloeden, UV-straling en universele reinigings- en desinfectiemiddelen. Omdat er ontzettend veel soorten natuursteen zijn en de eigenschappen ervan zelden bekend zijn, raden we aan ARDEX SP 1 primer te gebruiken om ongewenste verkleuringen langs te randen uit te sluiten.

Binnen

ARDEX MG
ARDEX N 23 W
ARDEX ST
ARDEX SG
ARDEX ST

Voor het voegen van natuursteen buiten kan voor voegbreedtes van 4 tot 15 mm ARDEX FK of ARDEX G 9 S worden gebruikt. Deze voegmiddelen zijn vervormbaar, snelhardend en waterafstotend, waardoor de ondergrond extra goed tegen vocht wordt beschermd. ARDEX GK kan worden gebruikt voor het voegen van flagstones of ruwe natuursteen met een onregelmatige vorm. De mortel is geschikt voor voegbreedtes vanaf 4 mm en scheurt niet, ook niet bij extreem brede voegen. Bij sterk zuigende natuursteensoorten kan in sommige gevallen verkleuring langs de randen optreden. Of bovengenoemde voegmiddelen geschikt zijn, moet dus worden getest. Voor elastische voegen raden we ARDEX ST natuursteensilicone aan.

Buiten

ARDEX FK
ARDEX G 9 S
ARDEX GK
ARDEX ST