VLOERBEDEKKINGS-/
PARKETLIJMEN

Vloerbedekkings- en parketlijmen
Vloerbedekkings- en parketlijmen

De wereld van de vloerbedekking kent geen grenzen. Tapijt, designvloeren, PVC-vloeren, CV-vloeren, linoleum, rubbervloeren ... en elke vloer stelt specifieke eisen aan de lijm. ARDEX biedt u de perfecte lijm voor een soepele verwerking.

Universele verlijming

Vloerinstallatie zonder risico's - Dankzij het "manusje-van-alles" ARDEX AF 2224 hoeft u zich niet af te vragen welke lijm de juiste voor het leggen van PVC in de keuken en welke lijm de juiste is voor het leggen van tapijt in de slaapkamer. Deze allrounder is zowel geschikt voor textiel- als voor PVC-, rubber- en linoleumvloerbedekkingen.

Productoverzicht
ARDEX AF 2224

Universele lijm voor elastische bedekkingen

ARDEX AF 2270

Universele lijm, geleidend

Elastische vloerbedekkingen

Flexibel tot in het kleinste detail. PVC, CV, rubber, linoleum – elastische vloerbedekkingen, met name PVC-designvloeren, worden steeds populairder. Deze materialen zijn zeer slijtvast, warm en beduidend zachter dan harde vloerbedekkingen zoals tegels of laminaatvloeren. Elastische vloerbedekkingen worden het vaakst in banen gelegd. Veel van deze zeer uiteenlopende vloerbedekkingen zijn echter ook als tegels verkrijgbaar. De mogelijkheden om patronen en designs te combineren zijn enorm. Elastische vloerbedekkingen zijn voor vele toepassingen de ideale oplossing en winnen steeds meer terrein.

Productoverzicht
ARDEX AF 130

Objectlijm voor elastische bekledingen

ARDEX AF 140

Vezelversterkte lijm voor PVC-ontwerpbekledingen

ARDEX AF 180

SMP Lijm voor elastische bekledingen

ARDEX AF 185

Rollenlijm voor designbekledingen

ARDEX AF 155

Speciale lijm voor elastische bekledingen

ARDEX AF 785

Linoleumlijm

Tapijt

Daar staat iedereen op. Het streelt je voeten. Absorbeert geluid. Voorkomt uitglijden. Is robuust. En creëert een behaaglijke sfeer. Tapijt doet het altijd goed in kantoor- en woonruimtes. Het aantal soorten tapijt is groot, of het nu gaat om geweven, getuft, Kugelgarn of naaldvliestapijt. Zelfs in openbare gebouwen zijn tapijten altijd een perfecte keuze. Elk type tapijt stelt specifieke eisen aan de lijm - van de ventilatie- en inlegtijd en beginhechting tot de eindvastheid.

Productoverzicht
ARDEX AF 230

Snelle tapijtlijm

ARDEX AF 270

Tapijt en linoleumreiniger

ARDEX AF 290

Zeer bestendige tapijtlijm voor tapijt

Parket

Echt parket, zo veel natuurlijke uitstraling heeft alleen hout. Of het nu gaat om eiken parket, walnoot, esdoorn of kersenhout, in de vorm van planken of in visgraatpatroon, het aanbod en de mogelijkheden van parket zijn net zo gevarieerd als de natuur zelf. Vooral bij het leggen van massief houten vloeren zoals stroken, lamellen, panelen of mozaïekparket moet rekening gehouden worden met maatveranderingen door het werken van de vloer. De moderne SMP-parketlijmen van ARDEX, die geen water of oplosmiddelen bevatten, bieden hier geschikte oplossingen voor het verlijmen.

Productoverzicht
ARDEX AF 460

Parketlijm

ARDEX AF 480

Stevige elastische parketlijm voor massief parket

ARDEX AF 481

Stevig elastische parketlijm in buisvormige zak

ARDEX AF 495

2K PU-lijm

Afneembare bedekkingen en contactverlijming

Het niet-destructieve alternatief. Vloerbedekkingen kunnen los worden gelegd of worden verlijmd of bevestigd. Het voordeel van bevestigen: Als de vloerbedekking op een later tijdstip vervangen moet worden, kan deze nagenoeg zonder beschadigingen worden verwijderd.

Veiligheid voor alles. Waar het bijzonder lastig wordt, komen contactlijmen als geroepen. Met hun bijzonder effectieve beginhechting zijn ze de perfecte oplossing voor het verlijmen van vloerbedekkingen op bijzonder veeleisende plaatsen, zoals op traptreden en stootborden.

Productoverzicht
ARDEX AF 620

Oplosmiddelvrije contactlijm

ARDEX AF 660

Contactlijm

ARDEX AF 800

Universele fixatie

ARDEX AF 824

Geleidbaarheidsadditief

ARDEX AF 825

Bevestiging voor SL-tegels

Accessoires voor vloeren en parketlijmen
Productoverzicht
ARDEX CW

Schoonmaakdoeken

Ardex AF 823

Ardex AF 823