Wesel

GAS

Wesel

GAS

Wesel

GAS

GAS Wesel
Vol gas op de Nederrijn

Eco-auto's zijn goed op weg. De discussie over mogelijke hybride aandrijvingen van de toekomst heeft beproefde alternatieve aandrijvingen van het heden naar de achtergrond gedrongen: bijvoorbeeld autogassystemen. Ze overtuigen evenzeer met lage emissies en lage verbruikskosten. Autogassystemen zijn stevig verankerd in onze buren in Nederland en Italië, en in deze landen zijn bekende fabrikanten gevestigd. Het Nederlandse bedrijf Prins - alternatieve brandstofsystemen is marktleider in Duitsland. In Wesel aan de Nederrijn heeft de Duitse importeur GAS (GunnarAdamServices GmbH) zojuist een groot opleidings- en werkplaats met autogasinstallatiestations heropend. Hiervoor moest de vloerversie van de gebruikte bedrijfshal over een groot oppervlak worden vervangen en volledig opnieuw worden geïnstalleerd, omdat deze niet voldeed aan de geplande toekomstige eisen van de werkplaats.

Zwaar werk Vloer
Koningin Elizabeth II vertrouwt ook op een autogasaandrijving in haar Bentley voor haar uitgangen. Tot een paar jaar geleden waren dit over het algemeen speciale retrofit oplossingen, maar vandaag de dag worden er steeds meer nieuwe voertuigen direct af fabriek uitgerust. Een interessante markt voor het bedrijf GAS uit Wesel. Voor fabrikanten en voertuigimporteurs neemt het de volledige fabrieksinstallatie over. De nieuw gecreëerde werkplaatsen zijn dienovereenkomstig hectisch. Kleine en grote voertuigen worden gemanoeuvreerd, vorkheftrucks draaien hun ronde, maar ook mobiele hefplatforms met hoge puntbelastingen worden naar behoefte verplaatst. Voor de bodem betekent dit hard werken. De professionele installatie ervan stelde eisen aan de lokale tegelzetters van Hendricks & Nickel, niet alleen in termen van tijd.

Substraatvoorbereiding
Concreet ging het bij de tegellagen op deze bouwplaats om de renovatie van ongeveer 750 m² vloeroppervlak in een reeds bestaande bedrijfshal in lijn met de eisen, waarbij ze ook de nodige droge constructies voor een goede hallenindeling en elektrische installaties voor de werkplaatsuitrusting overnamen. Maar voor de geplande verbouwing van de vloer was er eerst een sloop. De bestaande ca. 2 cm dikke gewalste asfaltvloer bleek onvoldoende belastbaar voor toekomstig gebruik in de werkplaats en werd tot aan het ruwe beton mechanisch verwijderd tegen hoge kosten. Door de sterke hechting van een oude bitumenprimer moesten de oppervlakken meerdere malen worden gestraald om later een veilige hechting met de toplaag te garanderen. Op deze manier voorbereid was de volgende stap het starten van de nieuwe vloerconstructie.

Juiste montage
Eerst werd de zichtbetonvloer tweemaal gegrond met een epoxyharscoating, ARDEX EP 2000, en afgedicht tegen eventueel vocht. In de tweede materiaaltoepassing strooiden de ambachtslieden bovendien verzadigd kwartszand, ARDEX QS, in het materiaal. Hierdoor kregen ze een schurend papierachtig oppervlak om de hechting van de daarop volgende egalisatiesamenstelling verder te optimaliseren. Dankzij de verpompbaarheid kon het materiaal snel en economisch in secties over dit grote gebied binnen 6 uur in een laagdikte van 5 mm worden gelegd. Op het strand werd 8,5 ton materiaal verwerkt. Na slechts 2 uur was de dekvloer dankzij het Ardurapid-effect beloopbaar en was hij even snel te laden. De verdere vloerconstructie vond ook plaats in het systeem. Voor het leggen werd een zeer slipvaste porseleinen steengoedtegel van Argelith in het formaat 10 x 20 cm in 1,6 cm dikte gebruikt. De professionals uit Wesel maakten gebruik van de flexibele lijm ARDEX X 78 van Microtec, die dankzij de vezelversterking en de hoge kleefkracht in staat stelde om het vlottende legproces, dat gewoonlijk in zulke zwaar belaste gebieden wordt gebruikt, af te schaffen. "Dit zou een enorme inspanning hebben betekend voor de hier te leggen tegels in klein formaat. We hoefden dus alleen nog maar de lijm op de vloer te kammen, de tegels in te brengen en erin te duwen. Dit resulteert direct in een volledige bevochtiging van het oppervlak, zonder dat er in het kleefbed gezwommen hoeft te worden. Dit stelde ons in staat om een hele operatie te redden", zegt Andreas Nickel, directeur van Hendricks & Nickel, achteraf. Tot slot werden de oppervlakken met de snellastvoeg ARDEX GK afgevoegd. De omtrekwandverbinding werd gemaakt met de ARDEX TP 50 randisolatiestrip.

Grond voorbereid voor nieuwe bedrijvigheid
Zo ontstonden de vloeren in korte tijd op een groot oppervlak, die aan de eisen voldeden en zeer veerkrachtig waren. Het resultaat is een optisch schone, sterke "basis" voor toekomstige nieuwe business - ten laatste wanneer de brandstofprijzen aan de pompen weer exploderen.

Bouwplaat

Bouwer-eigenaar:

GAS – GunnarAdamServices GmbH
Rudolf-Diesel- Straße 99 – 101
46485 Wesel
www.gas-autogas.de

Verwerkers:
Hendricks & Nickel GbR
Frankenstr. 23
46487 Wesel
www.hendricks-nickel.de

Deskundig advies:
ARDEX GmbH
Friedrich-Ebert-Straße 45
58453 Witten
www.ardex.de

Voor verdere vragen:
ARDEX GmbH
Andreas Nolting
Tel.: 02302 664-263
Fax: 02302 664-300
E-Mail: nolting(at)ardex.de

 

Terug