VLOERBEDEKKINGS-/
PARKETLIJMEN

Vloerbedekkings- en parketlijmen
Vloerbedekkings- en parketlijmen

De wereld van de vloerbedekking kent geen grenzen. Tapijt, designvloeren, PVC-vloeren, CV-vloeren, linoleum, rubbervloeren ... en elke vloer stelt specifieke eisen aan de lijm. ARDEX biedt u de perfecte lijm voor een soepele verwerking.

Universele verlijming

Vloerinstallatie zonder risico's - Dankzij het "manusje-van-alles" ARDEX AF 2224 hoeft u zich niet af te vragen welke lijm de juiste voor het leggen van PVC in de keuken en welke lijm de juiste is voor het leggen van tapijt in de slaapkamer. Deze allrounder is zowel geschikt voor textiel- als voor PVC-, rubber- en linoleumvloerbedekkingen.

Productoverzicht
Ardex AF 823

Leitfähige Grundierung

ARDEX AF 2224

Universalkleber

ARDEX AF 2270

Universalkleber, leitfähig

Elastische vloerbedekkingen

Flexibel tot in het kleinste detail. PVC, CV, rubber, linoleum – elastische vloerbedekkingen, met name PVC-designvloeren, worden steeds populairder. Deze materialen zijn zeer slijtvast, warm en beduidend zachter dan harde vloerbedekkingen zoals tegels of laminaatvloeren. Elastische vloerbedekkingen worden het vaakst in banen gelegd. Veel van deze zeer uiteenlopende vloerbedekkingen zijn echter ook als tegels verkrijgbaar. De mogelijkheden om patronen en designs te combineren zijn enorm. Elastische vloerbedekkingen zijn voor vele toepassingen de ideale oplossing en winnen steeds meer terrein.

Productoverzicht
ARDEX AF 130

Objektkleber für elastische Beläge

ARDEX AF 140

Faserarmierter Kleber für PVC-Designbeläge

ARDEX AF 155

Spezialkleber für elastische Beläge

ARDEX AF 180

SMP Kleber für elastische Beläge

ARDEX AF 185

Rollkleber für Designbeläge

ARDEX AF 785

Linoleumkleber

Tapijt

Daar staat iedereen op. Het streelt je voeten. Absorbeert geluid. Voorkomt uitglijden. Is robuust. En creëert een behaaglijke sfeer. Tapijt doet het altijd goed in kantoor- en woonruimtes. Het aantal soorten tapijt is groot, of het nu gaat om geweven, getuft, Kugelgarn of naaldvliestapijt. Zelfs in openbare gebouwen zijn tapijten altijd een perfecte keuze. Elk type tapijt stelt specifieke eisen aan de lijm - van de ventilatie- en inlegtijd en beginhechting tot de eindvastheid.

Productoverzicht
ARDEX AF 230

Schneller Teppichkleber

ARDEX AF 270

Teppich- und Linokleber

ARDEX AF 290

Hochscherfester Teppichkleber

Parket

Echt parket, zo veel natuurlijke uitstraling heeft alleen hout. Of het nu gaat om eiken parket, walnoot, esdoorn of kersenhout, in de vorm van planken of in visgraatpatroon, het aanbod en de mogelijkheden van parket zijn net zo gevarieerd als de natuur zelf. Vooral bij het leggen van massief houten vloeren zoals stroken, lamellen, panelen of mozaïekparket moet rekening gehouden worden met maatveranderingen door het werken van de vloer. De moderne SMP-parketlijmen van ARDEX, die geen water of oplosmiddelen bevatten, bieden hier geschikte oplossingen voor het verlijmen.

Productoverzicht
ARDEX AF 460

Fertigparkettkleber

ARDEX AF 480

Festelastischer Parkettkleber

ARDEX AF 481

Festelastischer Parkettkleber im Schlauchbeutel

Ardex AF 490

2K-PU Parkettkleber

ARDEX AF 495

2K-PU-Kleber

Afneembare bedekkingen en contactverlijming

Het niet-destructieve alternatief. Vloerbedekkingen kunnen los worden gelegd of worden verlijmd of bevestigd. Het voordeel van bevestigen: Als de vloerbedekking op een later tijdstip vervangen moet worden, kan deze nagenoeg zonder beschadigingen worden verwijderd.

Veiligheid voor alles. Waar het bijzonder lastig wordt, komen contactlijmen als geroepen. Met hun bijzonder effectieve beginhechting zijn ze de perfecte oplossing voor het verlijmen van vloerbedekkingen op bijzonder veeleisende plaatsen, zoals op traptreden en stootborden.

Productoverzicht
ARDEX AF 620

Lösemittelfreier Kontaktkleber

ARDEX AF 660

Kontaktkleber

ARDEX AF 800

Universalfixierung

ARDEX AF 824

Leitfähigkeitszusatz

ARDEX AF 825

Fixierung für SL-Fliesen

Accessoires voor vloeren en parketlijmen
Productoverzicht
ARDEX CW

Reinigungstücher